Hradec Králové chystá cyklostezku v ulici Bratří Štefanů

Publikováno: 10. října. 2024, 2 min. čtení
Úvodní foto: Ilustrační foto, AutoMat
Publikováno: 10. října. 2024, 2 min. čtení
Úvodní foto: Ilustrační foto, AutoMat

Hradec Králové plánuje zlepšit bezpečnost lidí na kolech v ulici Bratří Štefanů na Slezském Předměstí. Město připravuje projektovou dokumentaci pro úsek stezky pro pěší a cyklisty mezi Stoletou a Ternem, na kterou vyčlenilo 1,5 milionu korun. Výstavba by mohla začít v roce 2026.

„Stavba této prioritní cyklostezky je nezbytným krokem, po kterém již řadu let volala komise místní samosprávy i občané, kteří tudy pravidelně jezdí. Schválili jsme investiční záměr a alokovali prostředky ve výši 1,5 milionu korun na zpracování projektové dokumentace. Projektanta plánujeme vybrat v příštím roce,“ popisuje investiční náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP 09). Po vypracování projektové dokumentace bude následovat výběr zhotovitele první etapy, a to úseku mezi zastávkami MHD Stoletá a Terno. Samotná výstavba by tak v případě příznivého vývoje mohla být zahájena v roce 2026. Postupně budou navazovat i další etapy.

„Výstavba stezky pro pěší a cyklisty v ulici Bratří Štefanů je velice důležitým krokem pro to, aby byla zajištěna bezpečnost na Slezském Předměstí v lokalitě při severní straně silnice I/11 ve směru z Hradce Králové na Blešno a Svinary,“ říká náměstek odpovědný za majetek města Pavel Vrbický (Piráti) a pokračuje: „V rámci první etapy máme vše majetkově vypořádáno. Navazující úsek, který pokračuje až k Parlamentu a dál k autobusové točně, s kolegy z odboru majetku intenzivně řešíme. Bohužel zde zatím město nemá vykoupeny všechny pozemky. Jejich majitele jsme už oslovili, jednali s nimi, ale během podzimu budou ještě tato jednání pokračovat.“

Martin Šnobr
Student architektury a urbanismu se zájmem o udržitelnou dopravu a zlepšování míst kolem sebe. Členem redakce od roku 2018.

Komentáře k článku

tomvol 10. 10. 2024, 21:09

mohlo by se začít stavět již v roce 2026 - no na ČR ještě dobrý

komentář

Pravidla diskuze, Ochrana osobních údajů

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat