Vyšehradský tunel nově

Publikováno: 01. prosince. 2008, 1 min. čtení
Aktualizováno: 16. ledna. 2021

Tento týden vám můžeme přinést další dobrou zprávu: Ve čtvrtek byla ukončena rekonstrukce Vyšehradského tunelu na trase A2, jejíž součástí je narovnání nepřehledného esíčka a zkrácení úseku s povinností vést kolo na polovinu.

I na tuhle úpravu se čekalo několik let a teprve havarijní stav tramvajové trati vedl k tomu, že se oprava Vyšehradského tunelu provedla. Nový stav potěší odstraněním nepřehledných esíček na obou koncích tunelu a s tím souvisejícím zkrácením úseku s povinností sesednout z kola přibližně na polovinu. Průjezd Vyšehradským tunelem tak bude výrazně přehlednější a méně nebezpečný. Značka zůstává, to je ovšem pochopitelné: Chodník v tunelu nebylo možné rozšířit.


A pokud bychom nahlédli do křišťálové koule, tak za několik desítek let můžeme pod Vyšehradskou skalou spatřit prodloužení náplavky, které zajistí spolehlivé vyhnutí se úzkému tunelu. Právě tak se plánuje toto úzké hrdlo v dlouhodobém výhledu řešit.


Další informace o úpravě trasy A2 v blízkosti Vyšehradského tunelu najdete na stránkách Praha cyklistická

Vratislav Filler
Zakladatel mapy a webu Prahou na kole, předchůdců tohoto magazínu. Zaměřuje se analyticky na cyklistickou infrastrukturu, především v Praze. Je členem pražské cyklokomise, poradního orgánu Rady hl. m. Prahy. Působí jako dopravní expert ve spolku AutoMat. Vědecký pracovník zaměřený na přesné aplikace globálních navigačních systémů.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat