Ochrana osobních údajů

Online magazín Městem na kole (nezávislý projekt spolku Auto*Mat, z.s.) je zavázán respektovat soukromí svých čtenářů, uživatelů a příznivců. Snažíme se vaše soukromí narušovat co nejméně, přesto se sběru osobních údajů při našem denním provozu nevyhneme. Níže najdete informace o tom, s jakými osobními údaji přicházíme do styku a jak s nimi nakládáme.

Jaké shromažďujeme osobní údaje a proč je shromažďujeme?

Komentáře

Když návštěvníci přidají komentář na tento web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář – především jméno a e-mailová adresa, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu. Na vámi zadanou e-mailovou adresu může přijít e-mail ověřující, že je e-mailová adresa funkční, případně vás redakce může e-mailem kontaktovat s tématem týkajícím se Vašeho komentáře.

Bližší pravidla pro přispívání do diskuze a informace o moderování diskuze naleznete zde.

Účet

Účet na tomto webu mají zpravidla lidé, kteří jsou současnými nebo bývalými členy redakce, případně přispívali článkem na tento web. Tato možnost není určena pro běžné návštěvníky webu. Účet vám mohl být zřízen také zprostředkovaně členem redakce při zaslání článku e-mailem a jeho zařazením k publikování. Zřízení účtu slouží pro přiřazení článků k jejich autorům v redakčním systému. Při zřízení účtu je zpravidla zaneseno jméno a e-mailová adresa, případně další údaje, které uživatelé uvádějí ve svém uživatelském profilu (zejména fotografie a biografické informace). Všichni uživatelé mohou kdykoliv vidět, upravovat nebo smazat své osobní údaje (s výjimkou toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Administrátoři webu mohou také tyto informace zobrazit a upravovat.

Sušenky

Pokud na naše stránky přidáte komentář, můžete povolit uložení jména, emailové adresy a webové stránky do cookies. Tímto způsobem se snažíme zvýšit Váš komfort. Pokud budete psát nový komentář už pak nebudete muset tyto údaje znovu vyplňovat. Tyto soubory cookies budou mít životnost jeden rok.

Pokud máte účet a přihlašujete se k tomuto webu (týká se zejména autorů obsahu webu), nastavíme dočasné cookie pro ověření, zda váš prohlížeč přijímá soubory cookies. Tento soubor cookie neobsahuje žádné osobní data a při zavření prohlížeče se zruší.

Při přihlašování vám nastavíme také několik souborů cookies pro uložení vašich přihlašovacích údajů a pro nastavení zobrazení obrazovky. Přihlašovací soubory cookies mají životnost dva dny a cookies pro nastavení zobrazení mají životnost jeden rok. Pokud potvrdíte možnost „Zapamatovat si mě“, vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, přihlašovací cookies budou odstraněny.

Pokud upravujete nebo publikujete článek, bude ve vašem prohlížeči uložen další cookie. Tento cookie neobsahuje žádné osobní data a jednoduše označuje ID příspěvku, který jste právě upravili. Jeho platnost vyprší po 1 dni.

V případě Vašeho hlasování v anketě na webu používáme cookies pro zaznamenání skutečnosti, že jste hlasoval(a). V případě opětovné návštěvy webu, tak již nebudete moci opakovaně hlasovat.

Většina prohlížečů cookies automaticky akceptuje, pokud není prohlížeč nastaven jinak. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies. Použití cookies můžete omezit nebo zablokovat v nastavení svého webového prohlížeče.

Analytika

Online magazín Městem na kole využívá ke sledování aktivity návštěvníků nástroj Google Analytics. Nástroj Google Analytics může o návštěvnících shromažďovat anonymizované údaje a používat soubory cookies. Jsou tak získávány přehledové statistiky o počtu návštěvníků, době návštěvy webu, statistiky o čtených článcích. V rámci těchto dat jsou sbírány i údaje o typu zařízení čtenáře, internetovém prohlížeči, jazyku, typu operačního systému, o geografické pozici a dalších obdobných údajích. Neagregovaná konkrétní data o vaší aktivitě získaná na základě souborů cookies jsou službou Google Analytics uchovávána po 26 měsíců od vaší poslední návštěvy webu Městem na kole. Využití souborů cookies v rámci Google Analytics slouží k zajištění plné funkčnosti všech prvků na této stránce.

Chcete-li zablokovat odesílání anonymních statistik pomocí nástroje Google Analytics, můžete k tomu využít plugin poskytovaný společností Google.

Vložený obsah z dalších webů

Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o Vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni na danou webovou stránku.

E-mailový a jiný kontakt

Pokud nám zašlete e-mail nebo jinou zprávu, získáme tím informace o Vaší e-mailové adrese a vše ostatní, co ve zprávě uvedete. Takto získané kontakty využíváme pouze při odpovědi na danou zprávu. V ojedinělých případech si dovolíme se Vám v budoucnu ozvat v případech, které úzce souvisí s předmětem Vaší zprávy. Uvedeme konkrétní příklad: Pokud nám např. napíšete zprávu informující o nové cyklotrase na Praze 4, kterou máme aktualizovat v mapě, můžeme Vás v budoucnu opět kontaktovat s žádostí o radu, až budeme řešit téma jiných aktualizací mapy na Praze 4.

Dárcovství

Díky finančním darům může online magazín Městem na kole nadále fungovat. Pokud se rozhodnete Městem na kole finančně podpořit, požádáme Vás o několik identifikujících údajů. Dary pro Městem na kole nejsou anonymní. V případě, že požadujete zaslání potvrzení o daru, budeme po Vás požadovat i Vaši poštovní adresu. Na Vámi zadané e-mailové adrese Vás můžeme v budoucnu kontaktovat s poděkováním za dar, můžeme Vám na ni zaslat výroční právu nebo potvrzení o daru a informace, k jakému účelu byl Váš dar využit. Při darování Městem na kole Vás zařadíme k odběru našeho informačního newsletteru (viz níže). Z odběru newsletteru se můžete kdykoliv automaticky odhlásit.

Více o nakládání s osobními údaji v případě dárcovství si můžete přečíst na této stránce.

Newsletter

Městem na kole provozuje vlastní příležitostný e-mailový newsletter sloužící k zasílání informací a novinek z činnosti Městem na kole. Do automaticky rozesílaného newsletteru může být Váš e-mailový kontakt zařazen jen na Vaši výslovnou žádost o zařazení kontaktu do této služby nebo v případě, že se rozhodnete Městem na kole finančně podpořit. Tento souhlas můžete kdykoliv odvolat, ať již automatizovaným odhlášením z newsletteru, nebo zasláním požadavku na e-mail: redakce@mestemnakole.cz. Newsletter Městem na kole je zajišťován databázovým softwarem spolku Auto*Mat, z.s., který je správcem dané databáze.

S kým sdílíme Vaše údaje?

Správce osobních údajů

Správcem osobních údajů je Auto*Mat, z.s., IČ: 22670319, sídlem: Vodičkova 704/36, Praha 1 – Nové Město, 110 00, Česká republika.

AutoMat a Městem na kole

K vašim osobním údajům mají přístup vybraní členové redakce, zejména šéfredaktor. Správcem údajů je spolek Auto*Mat, z.s., vždy byste ale měli být kontaktováni primárně skrze redakci Městem na kole. Obecné zásady ochrany osobních údajů spolku AutoMat si můžete prostudovat pod tímto odkazem.

K e-mailům, zprávám a dalším osobním údajům (včetně adresáře kontaktů) Městem na kole má přístup šéfredaktor a vybraní redaktoři Městem na kole. E-mailový server Městem na kole je součástí domény spolku AutoMat, k e-mailovému serveru mají tak přístup i vybraní pracovníci spolku AutoMat.

Databáze dárců projektu Městem na kole je z administrativních důvodů součástí databáze Klubu přátel spolku AutoMat. Databáze je sdílena se zodpovědnými pracovníky spolku AutoMat. Pracovníci spolku AutoMat také rozesílají každoroční potvrzení o darech. Pokud k darování využijete službu Darujme.cz, pak jsou Vaše data navíc sdílena i s touto službou, konkrétně s Nadací Via, která portál Darujme.cz provozuje. O zpracování osobních údajů daným portálem si můžete přečíst přímo na stránce Darujme.cz, zde je pak informace, jak s údaji z Darujme.cz nakládá spolek AutoMat.

Vámi sdílené údaje slouží jen k výše popsaným účelům, Vaše osobní údaje nejsou bez Vašeho souhlasu předávány třetím stranám mimo online magazín Městem na kole a spolek AutoMat. Vaše osobní údaje mohou být použity jen za účelem, za jakým nám byly poskytnuty.

Obsah webu a server

Veškerý obsah webu je provozován na serverech, které si pronajímá spolek AutoMat. Používáme zabezpečená elektronická úložiště nacházející se v členských zemích Evropské Unie. To je důležité proto, že země EU poskytují osobním údajům jednotný vysoký stupeň ochrany. Tím je posílena bezpečnost Vašich údajů.

Odesílání údajů do zahraničí

Komentáře návštěvníků mohou být kontrolovány prostřednictvím automatizované služby detekce spamu, která může být umístěna v zahraničí.

Jak dlouho uchováváme Vaše údaje?

Komentáře

Pokud přidáte komentář, komentář a jeho metadata budou uchovávána po dobu neurčitou. Údaje jsou uchovávány za účelem automatického rozpoznání a schválení všech následných komentářů, místo jejich držení ve frontě moderování.

Kontaktní údaje

Zprávy, e-maily a jiné kontaktní údaje, které nám poskytnete, jsou uchovávány po dobu neurčitou, nebo po dobu dokud neuplyne účel, za jakým byla tato data shromážděna.

Google Analytics

V případě Google Analytics jsou neagregovaná konkrétní data o vaší aktivitě získaná na základě souborů cookies uchovávána službou Google Anaylytics po 26 měsíců od vaší poslední návštěvy webu Městem na kole.

Dárcovství

Informace o každém daru archivujeme po dobu 3 kalendářních let od jeho poskytnutí pro případ reklamace, sporu či jiného vzneseného nároku, ledaže právní předpisy vyžadují delší archivační dobu. Po uplynutí uvedené tříleté lhůty nebo případné zákonné archivační lhůty poskytnuté údaje anonymizujeme nebo smažeme.

Jaká máte práva?

Podle právních předpisů o ochraně osobních údajů máte právo nás požádat o to, abychom vám poskytli informace o Vašich právech, která máte jako subjekt údajů či provedli některé operace s osobními údaji.

Naše organizace je odpovědná za vyřizování požadavků, které se týkají osobních údajů zpracovávaných při příjmu daru a používání této webové stránky, jak je popsáno v tomto dokumentu.

Pokud se Váš požadavek týká zpracování osobních údajů ze strany Darujme.cz, kontaktujte přímo provozující organizaci Nadaci Via.

Praktické shrnutí

Pokud máte na tomto webu účet nebo jste zde přidali komentáře, můžete požádat o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o Vás uchováváme. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.

Chcete-li zablokovat odesílání anonymních statistik pomocí nástroje Google Analytics, můžete k tomu využít plugin poskytovaný společností Google.

Používáním těchto webových stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies. Použití cookies můžete omezit nebo zablokovat v nastavení svého webového prohlížeče.

Právo na přístup

Máte právo na kopii osobních informací, které o vás uchováváme, a na určité informace o tom, jak je využíváme.

Právo na opravu

Pokud se domníváte, že jsou informace, které o vás máme, nepřesné, můžete nás požádat o jejich aktualizaci či změnu.

Právo vznést námitku

Máte právo vznést námitku proti zpracování, které provádíme za účelem oprávněného zájmu. Jestliže nebudeme mít pro zpracování přesvědčivý oprávněný důvod, nebudeme osobní údaje pro daný účel dále zpracovávat.

Právo na přenositelnost údajů

Za určitých okolností máte právo nás požádat, abychom vám poskytli vaše osobní údaje ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Můžete také požádat, abychom údaje předali třetí osobě.

Právo na výmaz

Za určitých okolností máte právo nás požádat, abychom Vaše údaje vymazali, například pokud již osobní údaje nejsou nutné pro původní účel. Právo na výmaz však nemůžete uplatnit, pokud je zpracování nezbytné pro splnění právní povinnosti organizace, pro výkon práva na svobodu a informace a v případě dalších důvodů stanovených právními předpisy o ochraně osobních údajů.

Právo na omezení zpracování

Za určitých okolností máte právo nás požádat, abychom přestali vaše osobní údaje využívat, například pokud se domníváte, že nejsou přesné nebo pokud se domníváte, že není potřeba, abychom vaše osobní údaje nadále využívali.

Žádost můžete podat pouze vy, popřípadě váš zmocněnec. Pokud si nebudeme jisti identitou žadatele, můžeme vás požádat o další informace, abychom si vaši totožnost ověřili.

Naše povinnost žádosti vyhovět v některých případech závisí na tom, pro jaký účel vaše údaje zpracováváme. Některá práva lze uplatnit jen pro určité účely zpracování, nebo existují zákonné výjimky.

Kontaktní údaje a postup při stížnosti

Snažíme se vás zbytečně nekontaktovat a s vašimi osobními údaji nakládat co nejzodpovědněji. Pokud přesto máte jakoukoliv připomínku, nebo si myslíte, že bychom s Vašimi osobními údaji měli zacházet jinak, neváhejte napsat šéfredaktorovi Městem na kole: redakce@mestemnakole.cz.

V případě závažnější stížnosti se neváhejte obrátit na naši zastřešující organizaci: spolek AutoMat (auto-mat@auto-mat.cz), nebo přímo na Úřad pro ochranu osobních údajů, který je ze zákona dozorovým orgánem.