Nedělní bouřka zneprůjezdnila pražské cyklotrasy

Publikováno: 06. srpna. 2013, 1 min. čtení
Aktualizováno: 30. ledna. 2021
Publikováno: 06. srpna. 2013, 1 min. čtení
Aktualizováno: 30. ledna. 2021

Nedělní bouřka měla pro cyklotrasy vedené parky a nepříliš udržovanou zelení docela drtivé následky. Tyto fotografie z trasy A2 nám poslal Jakub Cikhart s tím, že jinde to vypadá ještě podstatně hůř.

Technická správa komunikací už o řadě míst ví a bude je postupně čistit. Bohužel, například u tří zde prezentovaných snímků cyklostezky podél areálu Golf Modřany není správcem TSK a tudíž není jasné, kdy bude stezka vyčištěna. Přesto, víte-li o padlém stromu či spadaných větvích na nějakém dalším místě, pro jistotu použijte hlášení závad TSK, a to i když někde není TSK správcem — v takovém případě se pokusí to předat správci nebo majiteli komunikace.

Případně pište do komentářů, kde všude to ještě dnes leží a není to ani označeno, seznam pošleme na TSK ještě dohromady v jednom balíku.

Vratislav Filler
Zakladatel mapy a webu Prahou na kole, předchůdců tohoto magazínu. Zaměřuje se analyticky na cyklistickou infrastrukturu, především v Praze. Je členem pražské cyklokomise, poradního orgánu Rady hl. m. Prahy. Působí jako dopravní expert ve spolku AutoMat. Vědecký pracovník zaměřený na přesné aplikace globálních navigačních systémů.

Kalimero 6. 8. 2013, 13:26

Ulice Nad Klíčovem, část mezi Kbelskou a Ke Klíčovu, cca 10cm tlusté větve se mi podařilo posunout, abych projel, ale tuto auty nepoužívanou ulici je potřeba uklidit celou.

Jerzy 6. 8. 2013, 14:15

Out of topic: Má třeba cenu hlásit přerostlé křoví a stromy? Někde to už začíná být neúnosné - zatím bez jediného prořezu během tohoto roku.
V minulých letech se přitom prořez dělal pravidelně, tak nevím, jestli to nespadlo do úspor a holt tento rok nic neproběhne a nemá ani cenu to hlásit..

Vratislav Filler 6. 8. 2013, 15:33

Jerzy: TSK prořezává, pokud se dozví o neúnosné situaci. Co není v její správě, tak se těžko dopátrává - toť letošní zkušenosti...

Matěj Svoboda 6. 8. 2013, 18:04

OUT OF - prosím nevíte, kde a komu nahlásit chybející kovové záklopy které někdo ukradl na cyklo/pěší stezce vedoucí pod křižovatkou u hlávkova mostu na břehu Holešovic? Je to tam jak tam bydlí ten známý bezdomovec se psem, ale na opačné straně.
Je to otrava, zvláště když máte 20 palcová kola a musíte zastavit :)
Díky

Jerzy 6. 8. 2013, 19:32

4: Jel jsem tam zrovna když je někdo před 2 týdny kradl a skrze MP krádež přerušil. Pak jsem psal normálně přes hlášení na webu TSK, že to je tak na půl vypáčené a stálo by to za opravu. TSK odpovědělo, že opravu zařídí. Tak nevím, zda oprava již proběhla, asi lépe bude to znova na TSK nahlásit.

Štěpán 6. 8. 2013, 20:24

Nesouvisí to přímo s bouřkou, ale nedávno jsem koukal, že na A2 v úseku od odbočky na Točnou po Zbraslav jsou z obou stran dočasné značky Zákaz vjedu, plus po cestě i nějaká nesmyslná značka o konci Stezky pro pěší a cyklisty. Předpokládám, že to tam je ještě od povodní, neboť ten úsek už uvádíte jako otevřený.

Reálně se tam tedy drandí proti předpisům. Pokud už to tam bude někdo čistit od větví, tak by mohl odstranit i ty.

Vratislav Filler 6. 8. 2013, 21:59

Štěpán: To je tam asi opravdu někdo zapomněl, co vím, tak otevření bylo ofikl i od TSK.

oťas 7. 8. 2013, 00:49

Hlavně, že včera mluvčí magistrátu prohlašovala, že všechny cyklotrasy na územi HMP jsou sjízdné. Z Bráníka do Modřan to vypadalo jako partyzánská válka. Před podjezdem u tunelu při zastávce tram Pobřežní cesta se to ještě dalo překrosit, ale vedle golfu v Hodkovičkách byla cesta zarúbaná. Když tak napište, jestli je to tam už volné.

Matěj Svoboda 7. 8. 2013, 09:34

2Jerzy: ok díky za info, zkusím to tak také nahlásit.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Kolik cyklostezek přinese Praze rok 2024?
Praha,

Kolik cyklostezek přinese Praze rok 2024?

03. dubna. 2024, 4min. čtení6