Rekonstrukce cyklostezky na Rohanském ostrově (opět) zahájena

Publikováno: 27. února. 2021, 1 min. čtení
Aktualizováno: 11. března. 2021
Úvodní foto: Martin Jedlička
Publikováno: 27. února. 2021, 1 min. čtení
Aktualizováno: 11. března. 2021
Úvodní foto: Martin Jedlička

Po dlouhém čekání se rozbíhá rekonstrukce stezky na Rohanském ostrově, po které vede páteřní cyklotrasa A2. V první etapě dojde k vyasfaltování a částečnému rozšíření kilometr dlouhého úseku stezky – od Libeňského mostu až po úroveň karlínské ulice Šaldova. Přibude také osvětlení. Objízdná trasa byla vyznačena.

Stejný titulek se na webu Prahou na kole objevil již v srpnu 2018. Tehdy byly ale krátce po zahájení rekonstrukce zjištěny okolnosti, které na téměř tři roky způsobily „zamrznutí“ této akce. O jaké problémy šlo? To se můžete dočíst v článku z ledna 2021.

Objízdná trasa

Objízdná trasa již byla vyznačena. Objížďka vede po nezpevněných cestách blíže k Vltavě. Se třemi různými etapami rekonstrukce se bude objížďka upravovat. K dokončení prací by mělo dojít zhruba do konce dubna 2021.

Uzavřený úsek i objížďku již naleznete v naší mapě.

Martin Šnobr
Student architektury a urbanismu se zájmem o udržitelnou dopravu a zlepšování míst kolem sebe. Členem redakce od roku 2018.

2046 2. 3. 2021, 09:32

Jo tyhle znacky sou tam ftipny, pochybuju ze nekdo kdy sel/jel objizdkou.. teda ja to zkusil a stejne sem se nakonec pouze oklikou dostal zase na ztezku :D .. alespon sem v polovicce prisel na to kam vedou stopy od auta do koncin kam nido nejezdi.. to policie si prestavkou v polich dlouhe chvile pracovni zkracovala.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat