Open House Praha uspořádal architektonickou cyklovyjížďku Prahou

Publikováno: 03. srpna. 2021, 1 min. čtení
Úvodní foto: OpenHouse Praha
Publikováno: 03. srpna. 2021, 1 min. čtení
Úvodní foto: OpenHouse Praha

Architekt Jiří Opočenský se spolu s Jakubem Ditrichem z Ekolo.cz vydal v rámci festivalu Open HousePraha na cyklovyjížďku hlavním městem. Začali u michelské vodárenské věže, od které pokračovali přes Pankrác, Pražského povstání, Vyšehrad, Nusle až do sídla Institutu plánování hlavního města Prahy na Novém Městě. Kromě architektury padla řeč i o pražské infrastruktuře pro kola.

Architekt Jiří Opočenský z oceňovaného architektonického studia OV-A sám jezdí po městě na kole. Zajímavostí je, že natáčení pořadu pro Open House Praha probíhalo jak z obou kamer na kolech účinkujících, tak z cargokola s dvěma kameramany na něm.

Pro zobrazení klikněte na odkaz

Martin Šnobr
Student architektury a urbanismu se zájmem o udržitelnou dopravu a zlepšování míst kolem sebe. Členem redakce od roku 2018.

MaT 3. 8. 2021, 21:42

O účasti na téhle vyjížďce jsem také uvažoval, ale pak to myslím bylo nějak v čase, kdy se mi to ani moc nehodilo (asi práce) a taky to vlastně nakonec nebylo nejlevnější... Ale je moc, fajn, že to takhle natočili. Některými místy jezdím denně, ale pokud se k některým místům dozvím nějaké zajímavé komentáře, nebo k některým budovám, tím lépe. :-)

Akorát se jim tedy také podařilo se zvěčnit při páchání spousty přestupků, nebo jak se tady taky někdy říkalo "prasení" - jízda po chodnících, jízda vedle sebe... :-)

tik 4. 8. 2021, 02:04
1
6

chodniky, vedle sebe rovne odbocovacim pruhem, cervena, dalsi cervena (chodci pockaj), prechod, chodnik (opakuje se nekolikrat), odbocovani vlevo z prikazeneho smeru jizdy rovne, na cervenou z prechodu do silnice, bila cara pred semaforem neni zed, zase odboceni mimo prikazany smer, nejake ukazovani zmeny smeru ?, cargo na ferovku na chodnik, furt chodnik, chodce na chodniku mijime nejlepe u lampy, protoze je tam fakt nejmin mista, znova prechod a chodnik a je to.
O tom je mestska cyklistika - vo pohode a ne se nechat sikanovat dopravnimi predpisy.

Pavel Masek 20. 8. 2021, 00:29

Projizdka pěkná, k architekture se nemuzu vyjadrovat, rozumim tomu jak koza Pythonu, ale nemuze se redakce distancovat od chovani cyklistu ve videu? :-D :-D

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat