Cyklisté mohou v Kyjích projet Vlkovickou ulici po nové cyklotrase A431

Publikováno: 30. října. 2021, 2 min. čtení
Autor: ČTK
Úvodní foto: R. Čermák
Publikováno: 30. října. 2021, 2 min. čtení
Autor: ČTK
Úvodní foto: R. Čermák

Lidé na kolech mohou v Kyjích v Praze 14 projet ve Vlkovické ulici po nové cyklotrase. Měří asi půl kilometru a včetně výměny vozovky vyšla na zhruba sedm milionů korun. ČTK to řekl místostarosta Prahy 14 Petr Hukal (Piráti). Cyklotrasa označená jako A431 spojuje Kyje se severem Prahy. Projekt a stavbu stezky zajistila městská část, která na ni dostala peníze od magistrátu. Radnice v současné době chystá další stezky například v Českobrodské nebo v ulici Za Rokytkou.

„Nový více než půl kilometru dlouhý úsek vznikl opravou původní cesty, která byla ve velmi špatném stavu. Stezka poslouží nejen cyklistům, ale i chodcům, zejména lidem využívajícím kyjské vlakové nádraží. Cesta má navíc velice příznivý sklon, takže chůze nebo jízda po ní není nijak náročná,“ řekl Hukal.

Nově otevřená stezka navázala na předloni zprovozněný úsek mezi hloubětínskou Bažantnicí, kbelským letištěm a Satalicemi. „Nová stezka zjednoduší cestu ke Kyjskému rybníku i železniční stanici Praha-Kyje. Doposud byla špatně sjízdná s nevyhovujícím povrchem. Ten vystřídá nový a celoročně sjízdný asfalt. Zlepšíme tím cestování na kole místním cyklistům, ale také těm, kteří pouze projíždí,“ uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha sobě).

Radnice Prahy 14 letos zprovoznila několik cyklostezek a cyklotras. V lednu to byla téměř kilometr dlouhá část vznikající tzv. severovýchodní cyklomagistrály. Do budoucna má podle Hukala vzniknout stezka na bývalém drážním tělese v českobrodské ulici. „Další pak chystáme v ulici Za Rokytkou, kde se jedná o velmi využívanou trasu. Cesta je nyní ve velmi špatném stavu,“ dodal Hukal.

Nový úsek je na mapě MNK zde.

ČTK
Česká tisková kancelář (ČTK) je národní tisková a informační agentura, jejímž posláním je poskytovat objektivní a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů.

újezďák 30. 10. 2021, 10:21

super, ta Za Rokytkou je pro Prahu typický MTB terén a s těmi dosypy trhač duší...

Pavel Mašek 9. 11. 2021, 21:10

koukám a čtu ceduli, abych měl méně času ten špatně viditelný sloupek trefit... :D jako tahle cedule ve #zbytecneznacky fakt patří k těm lepším asi...ono nejde ten sloupek prostě udělat viditelný.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Metro D: Nádraží Krč a cyklodoprava
Názory, Praha,

Metro D: Nádraží Krč a cyklodoprava

11. března. 2024, 3min. čtení5