Běchovice zahájily výstavbu stezky Běchovice – Újezd nad Lesy

Publikováno: 27. března. 2023, 1 min. čtení
Aktualizováno: 01. dubna. 2023
Úvodní foto: Praha 21
Publikováno: 27. března. 2023, 1 min. čtení
Aktualizováno: 01. dubna. 2023
Úvodní foto: Praha 21

Původně prašná cesta podél železniční trati bude rozšířena a dostane nový povrch. Městská část Praha Běchovice v pátek 24. února za přítomnosti náměstka pro dopravu Zdeňka Hřiba (Piráti), starosty Běchovic Ondřeje Martana (ODS) a starosty Újezda Milana Samce (ODS) zahájila stavbu nové cyklostezky mezi Běchovicemi a Újezdem nad Lesy.

Asfaltová stezka pro pěší a cyklisty bude po dokončení mít celkovou délku 1,5 kilometru. Začne u běchovického požárního rybníku a vyústí v ulici Bečvářská. Trasa by v budoucnu měla být součástí pražské nadřazené cyklotrasy A5.

Cena výstavby je včetně vybudování opěrných zdí 26 milionů korun.

Martin Šnobr
Student architektury a urbanismu se zájmem o udržitelnou dopravu a zlepšování míst kolem sebe. Členem redakce od roku 2018.

Ujezdak 27. 3. 2023, 12:17
5
2

Ono je to někdy až legrační, pan Hřib odklepe s místními politiky převážně z ODS stezku asfaltovou a místní pirátští , tedy opoziční , politici stejně spustí nářek, že se jedná o zbytečnou a " typicky odeesáckou", asfaltizaci krajiny . Muziku pak tvrdí ta paní , která se zde, při slavnostním poklepu, radostně culí a minulou místní "asfaltovou akci " Ježovická- Na Skalce- Hřbitov Újezd nad Lesy drsně kritizovala... ????

David Payne 27. 3. 2023, 13:47
6
5

Jsem rád, že se má pan náměstek u čeho vyfotit a pochlubit se, že staví oddělenou infrastrukturu pro cyklisty, ale kolik lidí bude opravdu každodenně jezdí na kole na trase Běchovice - Újezd nad Lesy?
Ale nedivím se, vyasfaltovat pruh podél venkovské silnice je samozřejmě jednoduší než vytvářet fungující síť cyklostezek v centru Prahy a koaliční partneři tu nebudou mít tendenci nic gumovat

újezďák 27. 3. 2023, 15:01
11

David Payne , jak kdo ? To je cyklisticky velmi frekventovaný úsek trasy A25 a cyklisticky nejpohodlnější spojka pro několik místních obcí/městských částí . Třeba pro pro část obce Újezd nad Lesy se jedná o celkem atraktivní přímé spojení na nádraží Běchovice střed ( pro západní část naší obce blíže než Klánovice) . Mě je popravdě šumák jaký je tam povrch ( už léta jezdím po Praze na MTB, neboť šotolina není zas tak daleko od průměrné krajnice české silnice , tedy pokud vůbec nějakou krajnici má), ale dovedu si představit, že pro člověka s koloběžkou , skejtem nebo na bruslích bude nový povrch přínosem a také to prospěje místní komunitě. ..

Kuba 27. 3. 2023, 15:18
11

David Payne: tohle bych mu fakt nevyčítal, to je užitečná cesta a povrch použitelnej pro výrazně víc lidí tam bude určitě plus.

V tom centru uvidíme, co dokáže. Velký naděje si nedělám, ale uvidíme. Tlak na to, aby řešil to centrum samozřejmě neuškodí, respektive je potřebnej, ale přínosnej projekt na periferii je taky plus, ne, že ne.

David Payne 27. 3. 2023, 20:16
3
1

Já mu to nevyčítám, místním to určitě pomůže a je dobře že to vzniká. Ale jsou tady projekty, které by pomohly mnohem víc, jen je k nim potřeba politická vůle (a ta tady chybí).

MaT 28. 3. 2023, 09:31

Projekty, které by pomohly mnohem víc, ale asi je proti nim mnohem větší odpor. Nebo ten odpor nemusí být ani moc velký (ve smyslu počtu takových odpůrců), je to prostá ignorance, ale bohužel třeba zrovna u pár jedinců, kteří jsou oněmi "žábami" (spíš žabáky, abych byl genderově korektní) na prameni...

Tomas Kuthan 13. 4. 2023, 06:16

Ja bych ji nechal zarust travou. Asfalt mas v Praze :-)

Ale vazne; byvala to hezka pesina mezi potokem a trati, mela sve kouzlo. Na jednom miste se casto delala louze; stacil by trativod za par tisic. Neni uplne nutne vse zalit betonem. Je to skoda.

Jiří Cerman 4. 5. 2023, 07:32
2
1

Další zničená příjemná cyklotrasa a její náhrada "instantním" asfaltem.
A 26 milionů. :-(

Pavel Kraus 6. 6. 2023, 09:27

Jiří Cerman - tak, tak, minulý týden jsem zde jel po dlouhé době a byl jsem zděšen - ona se tam staví dálnice a to opravdu nekompromisně...

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat