Sedm kilometrů legalizovaných chodníků podél Průmyslové ulice v Praze

Publikováno: 12. února. 2024, 2 min. čtení
Aktualizováno: 11. února. 2024
Úvodní foto: Tomáš Holub
Publikováno: 12. února. 2024, 2 min. čtení
Aktualizováno: 11. února. 2024
Úvodní foto: Tomáš Holub

Hlavní město podél tříkilometrového úseku Průmyslové ulice legalizovalo pro jízdu na kole celkem sedm kilometrů chodníků. Opatření pomůže všem, kteří se průmyslovou oblastí a po cyklotrase A430 nechtějí pohybovat v hustém provozu. Jedná se o významnou severojižní spojnici v této části města.

Značení proběhlo postupně během léta a podzimu 2023. V současnosti ještě není dokončeno snížení velké části obrubníků tak, aby se na chodníky dalo pohodlně najet. Tyto úpravy jsou plánovány, stavební povolení by mělo být dle informací redakce získáno letos. Stejně tak dojde k dalším navazujícím úpravám mezi severním koncem současných legalizací a Českobrodskou.

Na chodnících na společný provoz chodců a lidí na kole nově upozorňuje také vodorovné značení se symbolem kola a chodců.

Legalizované chodníky vedou po obou stranách Průmyslové ulice, jižně i severně od Jižní spojky. Překonání Jižní spojky mimo vozovku možné není, na mostě se totiž chodníky nenachází. Mezi dvěma legalizacemi je tak velká mezera. Jako alternativu lze použít Černokosteleckou ulici, která Jižní spojku také překonává – i s chodníkem. Ten ale ještě legalizován nebyl.

Na křižovatce s Tiskařskou ke snížení obrub již došlo. Zároveň zde byly vyznačeny sdružené přechodo-přejezdy pro chodce a cyklisty. Infrastruktura tak lépe navazuje na cyklostezku Průmyslová–Jahodnice. Ta byla dokončena v roce 2022.

Martin Šnobr
Student architektury a urbanismu se zájmem o udržitelnou dopravu a zlepšování míst kolem sebe. Členem redakce od roku 2018.

Komentáře k článku

újezďák 12. 2. 2024, 11:15

Přesně ta lokace, kde je pohyb chodů absolutně minimální, troufnu si říci, že jsem tam při žádném z mých průjezdů na chodníku nikdy nikoho neviděl :)

Tomáš J 13. 2. 2024, 08:57
10

Skvělé. Ta nová mapa pod článkem je IMHO o hodně přehlednější než výřez ze základní mapy Městem na kole.

Jan H 13. 2. 2024, 17:31

Chodci tam občas jsou kolem Perlitu třeba, místy je totálně zvlněný asfalt, právě třeba kolem Prefy když jsem tamtudy jezdíval před rokem do práce, to bylo příšerné přes celou šíři třeba 5-8cm zvednutý asfalt. Nájezdy hodně pomohou, třeba kolem té benzínky je to ale taky vždy labůžo neb vedle je výjezd z nějaké stavby kde věčně hadicí kropí bahno ...

Tonda 14. 2. 2024, 18:38

Tak strašný problém ty přechody přemalovat na přejezdy všechny, viz. třeba 2. foto?

Tonda 14. 2. 2024, 19:01

Co blokuje legalizaci chodníku podél Vysočanské mezi Lovosickou a Ďáblickou, když je to přímo na magistrátním mapovém portále vyznačeno jako doporučená trasa?

komentář

Pravidla diskuze, Ochrana osobních údajů

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Tři nové cykloobousměrky na Praze 6
Praha,

Tři nové cykloobousměrky na Praze 6

06. května. 2024, 5min. čtení6