Shrnutí roku 2009

Publikováno: 02. ledna. 2010, 2 min. čtení
Aktualizováno: 30. ledna. 2021
Autor: redakce

V průběhu léta probíhala čtenářská anketa o „cyklistickou stavbu Prahy“ a „paskvil Prahy“. Vítězem v kladné kategorii byla cyklotrasa A2, záporné ocenění si odnesl její nevyřešený úsek v centru. Součástí aktivit se stala poradenská kampaň „Napište svým politikům.“ Povzbudili jsme čtenáře, aby se dožadovali řešení cyklistům snesitelného průjezdu na kole v rámci experimentálního zúžení Legerovy ulice.

Mapu Prahou doplnilo během roku přes 700 fotografií křižovatek, cyklostezek a průjezdů. Ve spolupráci s nakladatelstvím ShoCart byla mapa vydána v tištěné podobě. Připravili jsme návody, jak přijet na festival Zažít město jinak nebo na koncert skupiny Radiohead.

Web se stal platformou pro „Slabikář bloudícího cyklisty“ – podrobný popis tras s fotonáhledy míst po celé trase, který připravilo sdružení Oživení. Prahou na kole dále publikovalo několik důležitých článků či textů, konkrétně krásnou esej Henryho Millera ,,Můj nejlepší kamarád“ či překlad článku slavného britského novináře Jeremy Paxmana. Hned dva články jsme publikovali tiskem v časopise Nový prostor: „Dvě století na dvou kolech“ jsou poutavým vyprávěním o sociální historii bicyklu, zatímco ,,Zázrak jménem Portland“ Marka Čaňka referuje o báječné atmosféře v jednom atypickém americkém městě.

V roce 2009 začal být web technicky udržován společně s weby iniciativy Auto*Mat. Jan Valeška opouští tým, Roman Rogner omezuje aktivitu.

Roční návštěvnost webu je 56089 návštěv, měsíční návštěvnost cyklomapy odhadujeme na cca 1100 návštěv.

redakce
Redakční tým online magazínu Městem na kole

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Mapa Městem na kole aktualizována
Redakční blog,

Mapa Městem na kole aktualizována

17. října. 2023, 2min. čtení4