Silniční most Ijsselbrug přes řeku IJssel u města Zwolle

Publikováno: 31. srpna. 2023, 2 min. čtení
Aktualizováno: 24. září. 2023
Úvodní foto: Václav Kříž
Publikováno: 31. srpna. 2023, 2 min. čtení
Aktualizováno: 24. září. 2023
Úvodní foto: Václav Kříž

Starosta obce Tehov Ing. arch. David Hlouch na Cyklozvonění 3. června v Debatě Bezpečnost cykloinfrastruktury řekl: „Letos (2023) jsem se zúčastnil exkurze v Nizozemsku organizované Dutch Cycling Embassy a domnívám se, že do Nizozemska bychom teď měli minimálně 5 let vypravovat plné autobusy s lidmi neznalými tamních reálií a pak něco dělat, ne si jen znovu mezi už přesvědčenými říkat, jak jsou cyklostezky potřebné…“

Souhlasím. Já byl v Nizozemsku dohromady 15 týdnů, vyrážel ráno z 20ti různých míst v zemi, a každý den jezdil na kole. Exkurze by určitě míře ambice ČR pomohly. Míru ambice Nizozemska lze pochopit poznáním co nejvíc částí jeho sítě. Začnu obvyklým turistou a nejznámějšími YouTubery (NotJustBikes, BicycleDutch) nepokrytými částmi cyklistické sítě.

Galerie zachycuje provoz na silničním mostě Ijsselbrug přes řeku IJssel u města Zwolle (ve středu a čtvrtek v druhé polovině září 2014). Na Google streetview začíná zde.

Přes řeku IJssel u Zwolle byl v roce 2011 otevřen také nový železniční most s přimknutou cyklistickou lávkou. O něm podrobně anglicky psal kolega na BicycleDutch.

Václav Kříž
Od roku 2011 získal postupně praxi jako redaktor magazínu a editor mapy Městem na kole, cyklokoordinátor MČ Praha 14, 4, 11, TSK a jako cargobajker. Ambiciózní cyklistická síť (i stabilizace funkcí klimatu a biodiverzity Země) se může zdát jako neřešitelný ořech. Close your eyes and you will find passage out of the dark. Klíčem je vytrvat. Občané, politici, úřady i firmy, všichni jsou součástí řešení.

Přidej komentář

komentář

Pravidla diskuze, Ochrana osobních údajů

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat Pohlednice z Nizozemska