Mapa PrahouNaKole konečně v tisku

Publikováno: 16. června. 2009, 1 min. čtení
Aktualizováno: 30. ledna. 2021

obalka_150 Nejpodrobnější cyklomapu Prahy vydalo nakladatelství ShoCart ve spolupráci s PrahouNaKole. Jde o trasy, které jsou zakresleny v naší webové mapě a vznikly na základě zkušeností vás, každodenních cyklistů. Mapa obsahuje názvy všech ulic i přehled možností přepravy veřejnou dopravou, rady pro bezpečnou a pohodlnou jízdu městem a plánek metra s vyznačením bezbariérových stanic.

Cyklistická mapa ,,Praha cyklistická“ se tak svou povahou liší od ostatních cyklistických a cykloturistických map. Na území Prahy zatím cyklostezky a značené cyklotrasy netvoří ucelený systém, proto jsou v mapě doplněny hustou sítí doporučených tras. Jsou zde nabídnuty průjezdy vedlejšími ulicemi, cestami a zkratkami. Trasy zde zakreslené můžete použít jak pro základ vyjížděk mimo město nebo přesun k nejbližší cyklostezce, stejně jako průvodce při pravidelných dojížďkách za každodenními záležitostmi.

Mapa v měřítku 1:16 000 pokrývá podrobně širší centrum Prahy až po okrajová sídliště. Je určena především pro cyklisty, kteří zvládnou jízdu po silnici, ale rádi by se vyhnuli silnému provozu a našli si rychlé a praktické trasy. V centru převažují trasy, na kterých se cyklista automobilovému provozu zcela nevyhne, trasy v okrajových částech města jsou vhodné i pro jízdu s dětmi.

Chcete-li nás podpořit, kupte si mapu na stánku o.s. Auto*Mat na akcích. Nejblíže na Janáčkově nábřeží v sobotu 20.6. v rámci doprovodného programu festivalu United Islands of Prague, jinak ji můžete zkusit sehnat v knihkupectvích či nechat si ji zaslat přes E-shop ShoCartu na adrese: http://www.shocart.cz/e-shop/select_det.php?id_vyrobek=2236

Ukázka výřezu z mapy: centrum:
tistena_vyrez_433
Ukázka výřezu z mapy: Chodov.
tistena_vyrez2_433
Cyklistická část značkového klíče:
cyklolegenda_433
Vratislav Filler
Zakladatel mapy a webu Prahou na kole, předchůdců tohoto magazínu. Zaměřuje se analyticky na cyklistickou infrastrukturu, především v Praze. Je členem pražské cyklokomise, poradního orgánu Rady hl. m. Prahy. Působí jako dopravní expert ve spolku AutoMat. Vědecký pracovník zaměřený na přesné aplikace globálních navigačních systémů.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Mapa Městem na kole aktualizována
Redakční blog,

Mapa Městem na kole aktualizována

17. října. 2023, 2min. čtení4