Drobné aktualizace na webu

Publikováno: 28. května. 2015, 1 min. čtení
Aktualizováno: 30. ledna. 2021
Publikováno: 28. května. 2015, 1 min. čtení
Aktualizováno: 30. ledna. 2021

Webová stránka Prahounakole.cz není jen o pravidelných příspěvcích, i když ty zabírají podstatnou část redakční práce. Některé obzvláště důležité články byly postupem let přeneseny do podoby návodů a informačních stránek. K těm se lze dostat přes výše položené základní menu. Obzvláště sekce Jak na kole je v tomto ohledu informačně velmi hutná.

Ovšem za ta léta, kdy web bobtnal a návody přibývaly, toho začalo být trochu přespříliš. Došlo k paradoxní situaci, kdy se v návodech dovedl vyznat jen skutečně dlouholetý čtenář tohoto webu. Nový návštěvník byl vystaven skutečně nepřehledné struktuře.

Návody tu jsou ale především pro ně. Pro ty, kteří s kolem ve městě spíše začínají, pro ty, kteří na Prahounakole.cz zavítají poprvé. Rozhodli jsme se tedy pro alespoň drobná zjednodušení.

Již se začátkem jara jste mohli zaznamenat značný úbytek položek ve všech vrstvách hlavního menu. Dublující se odkazy jsme smazali, stejně tak na první pohled zmizelo mnoho spíše obsolentních položek. Píši na první pohled, jelikož je stále vše dohledatelné. K mnoha starším návodům se lze proklikat a chtiví pravidelní čtenáři tak o staré návody a rarity nepřišli. Poctivým začtením a klikáním na odkazy v článcích se lze dostat skutečně hluboko do historie.

pnk_menu

Nejvíce návodů najdete v sekci Jak na kole.


To je tedy ve zkratce změna menu, kterou jste patrně na první pohled ani nezaznamenali, a která, doufáme, zprostředkuje novým i pravidelným návštěvníkům ty nejdůležitější sekce naší stránky bez zbytečného hledání. Nebojte se začíst.

Zároveň si jsme ale vědomi, že stav stále není ideální. V budoucnu na tyto drobné aktualizace zajisté navážeme celkovým redesignem webu, dalším zpřehledněním. To je ale zatím ještě vzdálená budoucnost.

Nyní jsme se soustředili na jednodušší a důležitější úkony. Byla dokončena pravidelná aktualizace informací v hlavních návodech. Například na stránce o přepravě kola v MHD se tak konečně dočtete o podmínkách přepravy kola autobusu AE na letiště, narazíte zde na aktuální mapu vlakových linek, aj. Podobných drobností bylo během uplynulých týdnů napříč všemi hlavními návody změněno vícero. Doufáme, že vám návody a tipy budou dobře sloužit i v nadcházející letní sezóně.

To je tedy hotovo. My však nezahálíme, slibovaný redesign mapy – vylepšení její funkcionality na mobilních zařízeních je v postupné přípravě a k jejímu zprovoznění snad dojde co nejdříve. V následujících měsících je tak určitě na co se těšit:

002001

 

Jiří Motýl
V domovské Praze jezdí na městském kole na vzdálenosti do osmi kilometrů. V redakci od roku 2013, od roku 2015 šéfredaktorem. Spoluautor knihy Městem na kole.

Zacyklení 5. 6. 2015, 10:42

Kam zmizela čísla u komentářů? Chápu, že číslování bylo kvůli některým později vloženým komentářům nestálé, ale zároveň to vytvářelo pěkné odrážky oddělující jednotlivé příspěvky od sebe. Teď mi to připadá poněkud nepřehledné.

Jiří Motýl 5. 6. 2015, 11:30

Zeptám se, pozadí jejich zmizení neznám.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Mapa Městem na kole aktualizována
Redakční blog,

Mapa Městem na kole aktualizována

17. října. 2023, 2min. čtení4