Prahou na kole přeje příjemné svátky bez kolon

Publikováno: 22. prosince. 2017, 1 min. čtení
Aktualizováno: 29. ledna. 2021
Publikováno: 22. prosince. 2017, 1 min. čtení
Aktualizováno: 29. ledna. 2021

Prahou na kole děkuje svým čtenářům za přízeň v končícím roce a přejeme příjemné prožití vánočních svátků.

V Praze a především kolem obchodních center se v předvánočním čase tvořily kolony, městská hromadná doprava byla přeplněná, sčítače na cyklostezkách ale naopak předpovídají volnou cestu bez kolon. Doporučujeme tak pro poslední nákupy zkusit zajet na kole.


Jiří Motýl
V domovské Praze jezdí na městském kole na vzdálenosti do osmi kilometrů. V redakci od roku 2013, od roku 2015 šéfredaktorem. Spoluautor knihy Městem na kole.

újezďák 24. 12. 2017, 12:42

Hezké vánoční svátky všem cyklistům městským, venkovským, jak těm obyčejně dopravním, tak i těm co to berou jako poselství. Přeji všem odolné pláště i duše, které nikdy neujdou, řetězy co se neprotáhnou brzdy, které neselžou. Ať se dopravíte z bodu A do bodu B vždy bezpečně a tak, aby vám to udělalo radost.
Krásný rok 2018 Vám všem i vašim rodinám, těm kteří je ještě nemají doporučuji lehce přibrzdit, rozhlédnout se a sbalit si pořádného cykločlověka se kterým by se to dalo vyřešit :)
Hodně cyklodárků a kilometrů v příštím roce !

ÚJEZĎÁK

Neo Moucha 31. 12. 2017, 22:41

A všechno nejlepší a hodně bezproblémových kilometrů v jedné bezmotorové stopě přeje do roku 2018 Neo Moucha! :)

újezďák 2. 1. 2018, 13:46

ROPID přeje něco jiného
Pražská MHD bude dva týdny jezdit v prázdninovém režimu. Chybějí řidiči

https://www.novinky.cz/ekonomika/459248-prazska-mhd-bude-dva-tydny-jezdit-v-prazdninovem-rezimu-chybeji-ridici.html

David 2. 1. 2018, 17:02

Tak výborně, ROPID se rozhodl podpořit cyklistiku. Nebo znáte jiný účinný způsob, jak motivovat lidi k zimní cyklistice? :o) (tedy kromě budování infrastruktury a zajištění zimní údržby cyklotras, na což Praha evidentně nehraje...)

MM 3. 1. 2018, 10:12

Tohle mne taky napadlo, co je to za .... řekněme spolek. Udělat tuhle prasárnu v době, kdy je jako dnes, teda 2-3 stupně a leje, a krom opravdu megaskalních hardcore cyklistů má člověk jen dvě možnosti. Narvanou MHD ... protože samy o sobě by ty o něco delší intervaly až taková trága nebyly ... nebo auto.

Řekněme, že lze chápat ROPID/DPP že nemají lidi (taktně pomineme, že je to ale jen jejich chyba). Ale min půl roku je tady celkem lidsky, takže by při omezení MHD mnozí využili právě kolo, nebo se i v pohodě trochu víc prošli (ať už jen tak, nebo v kombinaci s MHD). Dnes se stačí podívat z okna a je to jasný.

Neo Moucha 3. 1. 2018, 11:18

Je pravda, že dnes jsem si tady v kanceláři musel pustit topení, abych usušil rukavice, protože jsem jel později než normálně :)
Ale co se týká údržby, mám pocit, že se možná na A2 z Braníka blýská na lepší časy, protože je štěrk i tam, kde nikdy nebýval... (Nebo se spletli / zapomněli vypnout sypání :))

Vratislav Filler 3. 1. 2018, 11:38

Neo Moucha: Je možné, že se letos skutečně zajistila zimní údržba ve větším rozsahu. RFD určitě po TSK požadovalo rozšíření o nějaké úseky, vloni to bylo odmítnuto, letos nevím. Taky to mohla být městská část.

David 3. 1. 2018, 11:49

No, dneska to byl fakt humus. Jeden stupeň a lilo jako z konve. Horší je snad jen když mrzne a prší, nebo 35 stupňů ve stínu. Načasování se jim skutečně hůře podařit nemohlo :o( A to jsem si včera pochvaloval, jak je na prosinec vlastně hezky :o)

újezďák 3. 1. 2018, 14:10

David, pamatuji jedno dokonalé načasování, byla jedna stávka DP a na mé obvyklé cyklotrase jsem potkal mrak lidí na kolech, někteří sice působili hodně nadšeně, v práci dokonce byl pořadník na sprchu...
Ovšem další den se to vrátilo do normálu, tedy zhruba na 1/15 -1/20 stávkového stavu.

Problém této části sezony je světlo, o víkendu klidně na kolo jedu, ale do práce a z práce se mi ve tmě jezdit nechce, světlo mám celkem dobré, ale důvěru v ostatní účastníky provozu nemám.

U mě sezona začíná tak na rozhraní 1-2. týdnu v březnu. I to je ještě blbá doba, protože tou dobou bývá slunce na obzoru a těsně za obzorem kolem časů co jezdím....

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Mapa Městem na kole aktualizována
Redakční blog,

Mapa Městem na kole aktualizována

17. října. 2023, 2min. čtení4