Nové úseky cyklotrasy EuroVelo 4 mezi Kolínem a Kutnou Horou by se mohly začít stavět v roce 2024

Publikováno: 17. prosince. 2022, 2 min. čtení
Autor: ČTK
Úvodní foto: Mapy.cz
Publikováno: 17. prosince. 2022, 2 min. čtení
Autor: ČTK
Úvodní foto: Mapy.cz

Cyklotrasa EuroVelo 4 mezi Kolínem a Kutnou Horou by se mohla začít stavět v roce 2024. Středočeský kraj, který nové úseky cyklotrasy postaví, vybral v říjnu projektanta, bude jím společnost Sudop Praha.

Výstavba zhruba desetikilometrové cyklostezky vyjde zhruba na 50 milionů korun, kraj plánuje využít na investici evropské dotace. ČTK to řekl Josef Holek z krajského úřadu.

Cyklotrasa má vést z kolínské Plynárenské ulice přes Polepy, Červené Pečky směrem na Kaňk a Kutnou Horu. Bude součástí evropské cyklistické trasy EuroVelo 4 (EV4). V některých částech nechá kraj nové úseky cyklostezky dostavět, v některých plánuje přestavět chodník na smíšenou cyklostezku s pěšími, na části trasy doplní označení na silnicích. Součástí prací by měla být i rekonstrukce a výstavba lávky přes Nebovidský potok a potok Polepka.

V Červených Pečkách trasa cyklisty dovede ke kostelu Narození Panny Marie a lomu, který je přírodní památkou. „V rámci výstavby bude řešeno i napojení na možné turistické a místní cíle, vlakové nádraží a zázemí pro cyklisty, například odpočívadla a cyklostojany,“ řekl Holek.

Kraj plánoval výstavbu cyklostezky několik let, přípravy komplikovalo vykoupení dvou soukromých pozemků.

ČTK
Česká tisková kancelář (ČTK) je národní tisková a informační agentura, jejímž posláním je poskytovat objektivní a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat