Na mladoboleslavské Krásné Louce otevřeli cyklostezku a lávku přes Jizeru

Publikováno: 24. května. 2023, 2 min. čtení
Autor: ČTK
Úvodní foto: Mladá Boleslav
Publikováno: 24. května. 2023, 2 min. čtení
Autor: ČTK
Úvodní foto: Mladá Boleslav

V Mladé Boleslavi na Krásné Louce včera slavnostně otevřeli nábřežní cyklostezku, jejíž součástí je i lávka pro pěší a cyklisty přes řeku Jizeru v blízkosti železničního mostu. Přemostění o délce 196 metrů propojí cyklostezky z Krásné louky a na druhém břehu řeky.

Stavbaři na lávce a v okolí pracovali od loňského června. Autorem návrhu lávky je architekt Josef Pleskot. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí města Šárka Charousková.

„Nová lávka je ukázkovým příkladem týmové práce, protože se nám podařilo vyjednat významné prostředky z fondů Evropské unie, Nadačního fondu Škoda Auto a podílel se také Středočeský kraj. Celkové náklady na lávku a vybudování souvisejících stezek jsou přibližně 78,8 milionu korun a jedná se tedy o jednu z nejvýraznějších investic, kterou jsme v tomto roce dokončili,“ uvedl první náměstek primátora Jiří Bouška (ANO).

Město do budoucna počítá s postupným propojením Krásné louky a parku Štěpánka. Nový úsek cyklostezky na levém břehu Jizery má odklonit cyklisty z nedaleké Ptácké ulice. V budoucnu poslouží také pro pokračování dalších částí cyklostezek podél levého břehu Jizery s napojením na cyklotrasu Greenway Jizera a další cyklostezky a cyklotrasy v jižní a jihozápadní části Mladé Boleslavi.

ČTK
Česká tisková kancelář (ČTK) je národní tisková a informační agentura, jejímž posláním je poskytovat objektivní a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů.

Komentáře k článku

Pavel Mašek 26. 5. 2023, 11:22

Krásný pokrok, snad tam nebudou jezdit auta, podle fotek to nevypadá na kvalitní stavební práci

komentář

Pravidla diskuze, Ochrana osobních údajů

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat