Prostějov letos postaví cyklostezku podél Průmyslové

Publikováno: 19. března. 2024, 2 min. čtení
Úvodní foto: Prostějov
Publikováno: 19. března. 2024, 2 min. čtení
Úvodní foto: Prostějov

Město Prostějov postaví letos stezku pro pěší a cyklisty podél Průmyslové ulice. Získalo na ni dotaci téměř 9 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

„Projekt řeší stavbu smíšené stezky pro chodce a cyklisty vedoucí podél celé místní komunikace Průmyslová, od ulice Vrahovická po okružní křižovatku ulic Kralická a Kojetínská. Jedná se o smíšenou stezku se segmenty chodníků a cyklistické stezky, dále bude přesunuta autobusová zastávka a dojde ke stavebním úpravám místní komunikace a sjezdů a dvou železničních přechodů. Součástí stavby jsou i terénní úpravy a dopravní značení,“ upřesňuje náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO).

Městu dosud chráněná severo-jižní spojka pro jízdu na kole chyběla. Stezka naváže na již existující stezku podél ulice Kralická, která centrum Prostějova napojuje na nedaleké Kralice na Hané.

Evropské peníze z programu IROP pokryjí většinu nákladů, ty jsou odhadovány na 10,6 milionů korun. K realizaci má dojít mezi květnem až prosincem roku 2024.

Martin Šnobr
Student architektury a urbanismu se zájmem o udržitelnou dopravu a zlepšování míst kolem sebe. Členem redakce od roku 2018.

Přidej komentář

komentář

Pravidla diskuze, Ochrana osobních údajů

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat