Srpnovou cyklojízdu zakončí setkání Cyklisté sobě

Publikováno: 01. srpna. 2014, 1 min. čtení
Aktualizováno: 16. ledna. 2021
Autor: redakce
Publikováno: 01. srpna. 2014, 1 min. čtení
Aktualizováno: 16. ledna. 2021
Autor: redakce

V Praze jsou přes dvě stovky lidí využívajících platformu Cyklisté sobě, deset místních skupin, v mapě je zadáno na čtyři sta podnětů, z nichž většina již doputovala k úřadům (a dvacet z nich je už vyřešených). Online platforma je skvělá věc — chybí jí ale lidský kontakt. Rozhodli jsme se proto ještě teď, v době prázdninové, volnější, piknikům a zevlování na trávě nakloněné, uspořádat neformální setkání lidí, kteří pro cyklodopravu v Praze už něco malého udělali.

Zveme vás tedy na setkání ve čtvrtek 21.8. po skončení srpnové cyklojízdy v nedávno zrekonstruovaném Malešickém parku. Kdo chcete, můžete jet na obvyklou cyklojízdu ( 18 hodin na Jiřího z Poděbrad, zaštiťují Rekola ). V cíli budeme někdy po sedmé (to pro ty, koho cyklojízdy „neberou“).

Na setkání bude příležitost probrat jak konkrétní problémová místa, tak fungování webu Cyklisté sobě, nebo místních skupin. Můžete se seznámit s lidmi, kteří vám komentovali vaše podněty nebo vymyslet nové věci. Na místě bude Václav Kříž, který velkou část podnětů administruje, i další zástupci Cyklisté sobě a Prahou na kole.

Praha 10 koná, Malešický park je loni zrekonstruovaný, z Vackova do Malešic vede nově značená trasa, kde se cyklisté neztratí a projedou legálně dříve jednosměrnou Cerhenickou. Doopravdy to jde, když se chce a je to zásluha aktivit konkrétních lidí. Pojeďte s námi dozvědět se více způsobů, jak věci posunout dopředu.

Pojďte se setkat i s lidmi z projektu Rekola, kteří nečekali a spustili bikesharing sami zdola. A vezměte si s sebou nějaké občerstvení! :-)

Rekolo pojmenované Námořnice ze speciální edice. Foto: Dimír Šťastný

redakce
Redakční tým online magazínu Městem na kole

Vratislav Filler 20. 8. 2014, 20:05

Upozornění: Vzhledem k dění kolem parku Kampa je možné, že dojde ke změně cíle cyklojízdy a tím i konání setkání.

Kdo nechcete na cyklojízdu, ale chcete přijet rovnou na setkání, volejte proto cca po 18:15 na tel. Vratislava Fillera (776 362 395) nebo Václava Kříže (775 957 340), od nich se dozvíte, kde setkání Cyklisté sobě nakonec bude.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
AutoMat projektuje pro město
Cyklisté sobě,

AutoMat projektuje pro město

14. prosince. 2022, 8min. čtení