Pražský magistrát nabízí školám vybudování cyklostojanů a koláren

Publikováno: 14. dubna. 2021, 2 min. čtení
Aktualizováno: 11. února. 2022
Úvodní foto: Martin Šnobr
Publikováno: 14. dubna. 2021, 2 min. čtení
Aktualizováno: 11. února. 2022
Úvodní foto: Martin Šnobr

Mnoho iniciativ jako Pěšky městem či AutoMat dlouhodobě usilují o zlepšení dojížďky dětí do škol. Minulý týden dostaly pražské školy dopis od náměstka primátora pro dopravu Adama Scheinherra (Praha sobě), který jim připomíná, že si o stojany na kola mohou skrze svou městskou část požádat. Technická správa komunikací jim je zdarma nainstaluje, a to i včetně uzamykatelných přístřešků.

„Nabízím Vám možnost vybudování cyklostojanů plně hrazených z prostředků hl. m. Prahy, případně cyklopřístřešků včetně poradenství a zajištění příslušného inženýringu,“ konkrétně napsal školám Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Pražský magistrát tuto službu svým městským částem nabízí dlouhodobě (a to nejen u škol). Jen minimum z nich této příležitosti využívá. Velká část pražských škol stále kvalitní a bezpečné parkování pro kola či koloběžky nemá.

Návod jak o cyklostojany žádat nabízí iniciativa Pěšky městem, detailní návod na vyplnění formulářů i vytipování správných míst najdete na portálu Čistou stopou Prahou. O parkování kol čtěte na Městem na kole více zde, o ježdění na kole do školy zde.

Martin Šnobr
Student architektury a urbanismu se zájmem o udržitelnou dopravu a zlepšování míst kolem sebe. Členem redakce od roku 2018.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat