Tisková konference: Cyklisté a budoucnost dopravy ve městech

Publikováno: 12. července. 2021, 2 min. čtení
Aktualizováno: 11. července. 2021
Autor: redakce
Publikováno: 12. července. 2021, 2 min. čtení
Aktualizováno: 11. července. 2021
Autor: redakce

Cyklisté a budoucnost dopravy ve městech je tématem tiskové konference, která se bude konat 14. července a jejímž je magazín Městem na kole mediálním partnerem.

Záměrem tiskové konference je představení tématu podpory cyklistiky jako dopravy ve městech a výzva k systémovému vytváření podmínek pro bezpečnou cyklistiku. Program podpory cyklistiky jako dopravy ve městech si za svůj program společenské odpovědnosti vymezila společnost bikero.cz (hlavní partner magazínu Městem na kole).

Tisková konference a program na podporu cyklistiky jsou připravovány ve spolupráci se spolkem AutoMat. Prezentovány budou statistiky týkající se dopravy ve městech i jejích dopadů na životy a zdraví občanů, přínosy cyklistiky i podněty pro samosprávu, jak bezpečnou cyklistiku systémově podpořit.

Rozšíření cyklistiky ve městech jako způsobu dopravy (nejen volnočasové aktivity) přinese benefity městům i jejich obyvatelům a přispěje k řešení řady zásadních problémů, se kterými se potýkají lidé i samosprávy:

  • Snížení množství automobilové dopravy a souvisejících nehod
  • Zlepšení ovzduší, a tím eliminace onemocnění podnícených škodlivinami z výfukových zplodin
  • Zlepšení kondice občanů, snížení výskytu obezity a přidružených chorob
  • Uvolnění veřejného prostoru, který je zablokovaný popojíždějícími i parkujícími auty

Na tiskové konferenci vystoupí výkonný ředitel spolku AutoMat Martin Šotola, přední český kardiochirurg profesor Jan Pirk, zakladatel bikera a cyklista Jan Coufal, zakladatelka komunity Holky na kole Jana Trávníčková a ředitel bikera Martin Kudrna.

Tisková konference se bude konat 14. 7. od 14 hod. ve venkovních prostorách přiléhajících k prodejně bikera na adrese Vyskočilova 1422/1A, Praha 4. Tiskovou konferenci bude vysílat živě ČTK na webu ceskenoviny.cz a dalších partnerské zpravodajské weby, mimo jiné i magazín Městem na kole.

Online přenos

Tiskovou konferenci můžete sledovat ve středu 14. 7. od 14:00 zde:

redakce
Redakční tým online magazínu Městem na kole

Marek Turnovec 13. 7. 2021, 00:46

Tak to jsem zvědavý, co se nakonec objeví v této souvislosti v médiích a jak to případně někteří novináři zase pěkně překroutí a případně jaké dramatické příběhy z toho udělají. :-)

Ale ještě k tomu hlavnímu sponzorovi - já bych proti Bikeru celkem nic neměl - už jsem tam pár nákupů učinil také. Prodejny (aspoň ty pražské) pěkné, prodavači milí a vstřícní. Jen tedy možná u té novější pražské prodejny mohl také někdo myslet na to, že by tam mohl přijet i nějaký zákazník na kole - takže třeba nějaký stojan, ke kterému by kolo šlo bezpečně zamknout by byl fajn, zvlášť když z prodejny na kolo není vidět... Ale v pohodě, s tím se dokážu vypořádat i tím, že budu raději jezdit do té prodejny v Holešovicích, tam je to "přehlednější"...

Co mi ale začíná trochu vadit - v poslední době na různých místech v Praze vídám na různých cedulích, sloupcích a značení pro cyklisty nalepené velké červené samolepky "Bikero". Na tuto infrastrukturu pokud vím městu ani městským částem Bikero nijak nepřispělo, za reklamu na těchto místech nikomu neplatí a podle mě to zvlášť třeba na značení a ukazatelích akorát přispívá k vizuálnímu smogu. Jejich verze ovšem je, že "oni jen rozdávají zákazníkům samolepky a různě po Praze to tedy lepí ti spokojení zákazníci". No, tak to bych asi samolepky přestal rozdávat...

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat