Hradec Králové dokončil cyklostezku k areálu DTJ, včetně nájezdu z Jungmannovy

Publikováno: 02. března. 2024, 2 min. čtení
Aktualizováno: 26. února. 2024
Úvodní foto: Hradec Králové
Publikováno: 02. března. 2024, 2 min. čtení
Aktualizováno: 26. února. 2024
Úvodní foto: Hradec Králové

Město Hradec Králové dokončilo stavbu silnice k tenisovému centru DTJ na Pražském Předměstí a související úpravu křižovatek na Rašínově třídě a ve Veverkově ulici. Na Rašínově třídě, která je hlavní výpadovou silnicí z Hradce Králové na Pardubice, stavbaři postavili nové odbočovací pruhy. Ve Veverkově ulici postavili ostrůvek pro bezpečnější přecházení silnice. Stavba přišla na 35 milionů korun bez daně, uvedla dnes radnice.

Hlavní částí investice bylo vybudování 350 metrů dlouhé asfaltové cesty místo původní panelové a z části šotolinové komunikace k areálu DTJ. U DTJ také stavbaři postavili parkoviště s 64 místy, dalších 24 míst vzniklo podél cesty. V oblasti stavbaři také vybudovali cyklostezku, která navázala na podjezd pod Rašínovou třídou a cyklisté po ní mohou pokračovat podél Labe směrem k tenisovému areálu. Nájezd na cyklostezku je pak řešen v oblasti křižovatky s Jungmannovou, kde navazuje na jízdu v provozu Veverkovou a Jungmannovou.

Součástí stavby dále byly stavební úpravy na čtyřproudé Rašínově třídě a ve Veverkově ulici, z nichž se k areálu DTJ přijíždí. „Na Rašínově třídě byly doplněny odbočovací pruhy včetně dopravního značení a došlo i na úpravu zeleně. Práce na celé stavbě v únoru definitivně skončily včetně úspěšných kolaudací,“ uvedla radnice. Přes 6,8 milionu korun z hodnoty stavby hradilo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), zbytek zaplatilo město.

Hlavní aktuální investicí v Hradci Králové do silnic je přestavba křižovatky Mileta na silničním okruhu za více než půl miliardy korun bez daně. Jde o společnou investici ŘSD, města a kraje. Přestavba by měla začít v dubnu a trvat do konce roku 2026.

Přidej komentář

komentář

Pravidla diskuze, Ochrana osobních údajů

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat