Luxusní rezidence Vítkovka: moderní bydlení, příroda a sport

Publikováno: 22. června. 2015, 1 min. čtení
Aktualizováno: 14. března. 2022
Publikováno: 22. června. 2015, 1 min. čtení
Aktualizováno: 14. března. 2022
! Toto je komerční sdělení. Městem na kole není jeho autorem a neodpovídá za jeho obsah.

Velmi dlouho a pečlivě jsme hledali lokalitu, která by splnila přísná klientská kritéria, kterými byla nejen docházková vzdálenost od metra a kvalitní občanská vybavenost v okolí, ale také bezprostřední blízkost městského parku. To vše byla kritéria, se kterými jsme současně přistupovali společně s renomovanými architekty k návrhu projektu Rezidence Vítkovka na pražském Žižkově. Koněvova ulice na Žižkově je dynamicky se rozvíjející pražskou lokalitou s nově budovanou infrastrukturou pro ideální bydlení, podnikání a volný čas.

vitkovka03

Toto je komerční sdělení. Prahou na kole není jeho autorem a neodpovídá za jeho obsah.

Dne 15. ledna 2015 byly zahájeny zemní práce na novém projektu bytového domu na Praze 3. Jedná se o dům se 78 bytovými jednotkami včetně ateliérů a komerčních prostor se dvěma poschodími podzemních garáží. Ze zadní části bude rezidence napojena rampou na cyklostezku za domem a tím i na park Vítkov.
Projekt tvoří dva architektonicky i materiálově zajímavé bytové domy propojené pasáží, jež v sobě ukrývají pestrou skladbu bytů. V prvních dvou podlažích převládají menší bytové jednotky 1+kk, které disponují obytnou plochou od 35 do 64m2. V horních patrech se byty stávají členitějšími. Většina má k dispozici lodžii, terasu nebo předzahrádku. V nejvyšším podlaží se nachází velkoryse řešené byty s rozlehlými terasami a unikátními výhledy do parku. Z hlediska nabízených bytů je dům připraven splnit požadavky pro rodinné bydlení pro vysoce náročnou klientelu i na startovací bydlení za rozumnou cenu.

vitkovka01

Hlavní fasáda domu je navržena v šedých elegantních odstínech a bude zajímavě členěná. Výrazným prvkem pak bude dlouhý, vysunutý balkon v 5.NP se zdobeným zábradlím, navozující dojem výrazné horizontální římsy. Okna v bytech budou dřevěná a budou mít venkovní žaluzie. Jejich výška je navržena nadstandardní. Díky dostatku světla budou byty dostatečně vzdušné, prosluněné a nadčasové.
Ve spodní části objektu vzniknou atraktivní komerční prostory ideální pro vytvoření kanceláří nebo obchodů.

S přírodou na dosah

Zatoužíte-li po klidu přírody, během okamžiku budete moci vstoupit přímo z objektu do parku Vítkov s dominantou sochy Jana Žižky – bývalých vinic založených za vlády Karla IV. Druhým městským parkem je také velmi oblíbená Parukářka. Přestože se v obou z nich dříve pěstovalo víno, dnešní Žižkované je rádi navštěvují kvůli procházkám, sportu – krásná cysklostezka, pořádají zde pikniky a kochají se výhledy na Prahu. V zimě se oba parky stávají oblíbeným místem k sáňkování a dětským hrám.

vitkovka04

Vítkovská stezka

Vítkovská cyklostezka vedoucí kolem Rezidence Vítkovka byla postavena v letech 2008 – 2010 z větší části na tělese bývalé železniční trati, tzv. „starého spojení“, jako investice SŽDC. Hlavní město Praha pak přispělo na sanaci železničního tunelu, který měl být původně uzavřen. Cyklostezka byla po řadě průtahů pro veřejnost kompletně zprovozněna až koncem roku 2011.
Po vítkovské stezce projede v sezóně průměrně 300 cyklistů denně, není tedy příliš frekventovaná a tak je i ideální na procházky pro maminky s kočárky nebo na kolečkových bruslích.
Po dolní části stezky od Tachovského náměstí do centra vede páteřní cyklotrasa A25, kde trasa pokračuje dále přes křižovatku Bulhar až do historického centra Prahy, k Hlavnímu nádraží a Václavskému náměstí. Dlouhodobě se uvažuje o propojení zadní části Hlavního nádraží s prostorem Churchillova náměstí, což by výrazně zpřístupnilo i tuto cyklostezku – třeba z Tachovského náměstí by to pak na „hlavák“ bylo na kole několik málo minut.
Horní část stezky s tunelem pokračuje na Krejcárek, odkud je možné pokračovat nyní několika cestami dále – buď po estakádě a parkem Pod Koulí na Palmovku, nebo po pěšině nad Novovysočanskou ulicí a dále do Hrdlořez.

Aktuálně se připravuje prodloužení stezky podél železniční trati až na Balabenku, čímž by vzniklo komfortní napojení na trasu A26 do Hloubětína nebo směrem k Vltavě na Troju a dále ven z Prahy. Realizace se předpokládá v roce 2016 nebo v roce 2017. Díky této stavbě pak pět let stará stezka získá konečně plnohodnotný význam.

10 důvodů pro Vítkovku:

  1. Centrální lokalita s velkou budoucností – Václavské náměstí 20 min
  2. Kvalitní investice – vysoká poptávka po nájemním i vlastnickém bydlení v lokalitě
  3. Kvalitní občanská vybavenost a sportovní příležitosti v okolí
  4. Vlastní vstup do oblíbeného městského parku s cyklostezkou přímo za domem
  5. Bohaté kulturní a společenské tradice
  6. Důraz na bezpečí a komfort rezidentů
  7. Výhodné financování – cena peněz je nyní na historicky nejvýhodnější hladině
  8. Bohatá nabídka standardního vybavení a možnost klientských úprav
  9. Stále čistý vzduch a klid díky automatickému větrání bytů s rekuperací tepla
  10. Vysoká kvalita českého developera za rozumnou cenu

Více na www.nazizkovedum.cz nebo na www.vitkovka.cz.

vitkovka02

! Toto je komerční sdělení. Městem na kole není jeho autorem a neodpovídá za jeho obsah.
Reklamní sdělení
Toto je komerční sdělení. Městem na kole není jeho autorem a neodpovídá za jeho obsah.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat