Poslední den pro nejvýhodnější startovné do květnové výzvy Do práce na kole

Publikováno: 27. února. 2023, 2 min. čtení
Aktualizováno: 15. března. 2023
Úvodní foto: Do práce na kole
Publikováno: 27. února. 2023, 2 min. čtení
Aktualizováno: 15. března. 2023
Úvodní foto: Do práce na kole

Již jen do konce února je možná registrace za nejvýhodnější cenu startovného do květnové výzvy Do práce na kole. Tu již potřinácté pořádá spolek AutoMat.

Proč se výzvy Do práce na kole účastnit? Spolek AutoMat, pořadatel výzvy, uvádí například přátelskou atmosféru ve firmách i v ulicích, motivaci k pravidelnému pohybu venku, deklaraci podpory udržitelné dopravy a také přispění k lepší infrastruktuře.

Online magazín Městem na kole je oficiálním mediálním partnerem výzvy Do práce na kole pro rok 2023.

Každoročně se do Květnové výzvy hlásí desetitisíce účastníků a účastnic v rámci 2 600 firem. Do organizace se k pořádajícímu spolku AutoMat loni přidalo 45 měst, kde se uskutečnily stovky doprovodných akcí. V systému naskákalo vloni 6,3 milionů šetrně překonaných kilometrů, a tedy přes 800 tun ušetřeného CO₂ ve srovnání se stejnými cestami vykonanými autem. Pořadatelé věří, že letos se loňský rekord podaří překonat.

Ne nejdál, ale pravidelně

Hlavní kategorií výzvy Do práce na kole je pravidelnost týmů. Organizátoři v každém zapojeném městě z týmů, které splní limit pravidelnosti nad 66 % aktivních cest, losují týmy, které obdrží zajímavé ceny od partnerů výzvy Do práce na kole, např. nextbike, AZUB a Loxper. Pro všechny účastnice a účastníky výzvy jsou pak připraveny výhodné nabídky, slevy a Akce na triko. Měsíční výzvu pak zakončí v zapojených městech závěrečné večírky a doplní i cyklojízdy.

Startovné

Startovné je odstupňované dle včasnosti přihlášení. Do konce února se lze registrovat za zvýhodněnou cenu 430 Kč. Přihlašování ale poběží až do 30. dubna. Přihlásit se je možné zde.

Jiří Motýl
V domovské Praze jezdí na městském kole na vzdálenosti do osmi kilometrů. V redakci od roku 2013, od roku 2015 šéfredaktorem. Spoluautor knihy Městem na kole.

Zdenek X 27. 2. 2023, 19:01
2
2

Desetitisice ucastniku (viz clanek), zvyhodnene startovne 430, kam se na to hrabe treba Velka Kunraticka (posledni vetsi zavod, ktereho jsem se ucastnil) s vyrazne vyssimi naroky na usporadani zavodu a limitovanym (a vyrazne nizsim) poctem ucastniku. Kazdy muze delat, v ramci "kvetnove vyzvy" slibuji, ze poslu stejnou castku na www.zbraneproukrajinu.cz uz zitra :-).

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat