Nový přechodopřejezd přes Podbělohorskou ulici na Praze 6

Publikováno: 09. května. 2021, 2 min. čtení
Úvodní foto: Marek Turnovec
Publikováno: 09. května. 2021, 2 min. čtení
Úvodní foto: Marek Turnovec

Významný přechod kombinovaný s přejezdem pro cyklisty je právě v těchto dnech dokončován na rozhraní páté a šesté pražské městské části. Cyklisté a pěší získají možnost bezpečného překonání Podbělohorské ulice.

Dle informací a fotek zaslaných naším čtenářem je právě v těchto dnech dokončován přechod kombinovaný s přejezdem pro cyklisty na výjezdu z ulice Nad Motolskou nemocnicí směrem k parku Ladronka. Jedná se o místo mimo souvislou zástavbu, kde má motorová doprava tendenci jet relativně rychle. Navíc doposud nebylo pro místa neznalé jasně patrné, že se jedná o místo, kudy pěší a cyklisté Podbělohorskou křižují.

Nový přechodopřejezd má situaci zpřehlednit a pěším navíc poskytnout při křížení ulice přednost (neplatí pro jedoucí cyklisty). Společně s přechodopřejezdem byl navíc vybudován nový vyčkávací prostor pro pěší a cyklisty. Situace v křižovatce se tak pro bezmotorové účastníky provozu značně zpřehlední.

Celá realizace navazuje na vloni vyznačenou cykloobousměrku v ulici Nad Motolskou nemocnicí (psali jsme zde).

Jiří Motýl
V domovské Praze jezdí na městském kole na vzdálenosti do osmi kilometrů. V redakci od roku 2013, od roku 2015 šéfredaktorem. Spoluautor knihy Městem na kole.

Martin Zelený 11. 5. 2021, 13:09

Velké zlepšení pro chodce i cyklisty, to místo bylo hodně nepřehledné.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat