Po kolejích v Portlandu

Publikováno: 27. září. 2012, 1 min. čtení
Aktualizováno: 20. prosince. 2020
Publikováno: 27. září. 2012, 1 min. čtení
Aktualizováno: 20. prosince. 2020

Tramvajové koleje jsou v Praze denním chlebem. V Portlandu, kde podle nejnovějších průzkumů jezdí na kole do práce 6,3% obyvatel, se rozšiřuje tramvajová síť a s tím přibývají koleje, které je nutno křížit. Podívejme se na krátký kurs chování na ulicích s tramvajemi. I když je video určené pro všechny uživatele ulic, názorné animace se zabývají především cyklisty a ocení je i pražský uživatel bicyklu.

(Video jsme tentokrát neopatřovali českými titulky, je ale velmi názorné a můžete si zapnout automatickou angličtinu, která, ovšem, zvlášť ze začátku, za mnoho nestojí.)

Video obsahuje také řadu náhledů na portlandskou cyklistickou infrastrukturu, včetně tamního provedení nepřímých odbočení. A nejen šotouši asi rychle přijdou na to, že design portlandských tramvají je nějaký povědomý…

Vratislav Filler
Zakladatel mapy a webu Prahou na kole, předchůdců tohoto magazínu. Zaměřuje se analyticky na cyklistickou infrastrukturu, především v Praze. Je členem pražské cyklokomise, poradního orgánu Rady hl. m. Prahy. Působí jako dopravní expert ve spolku AutoMat. Vědecký pracovník zaměřený na přesné aplikace globálních navigačních systémů.

zemze 27. 9. 2012, 09:37

Kdo najde ceskou tramvaj?

Klíma 27. 9. 2012, 12:31

Já našel dvě, modrou a červenou :o))

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Tchaj–pej na kole
Inspirace ze světa,

Tchaj–pej na kole

01. prosince. 2023, 6min. čtení